Activiteiten september 2021

ma 6

De leerlingen van 5 en 6 fietsen naar het verkeerspark waar ze een theoretische en praktische verkeersles krijgen. Meer info krijg je via de agenda van je kind. Dankjewel aan de fietsbegeleiders!

VM/NM
di 7

De leerlingen van 3A en 4AB gaan naar het verkeerspark voor een theoretische en praktische verkeersles. Meer info krijg je via de agenda van je kind. Dankjewel aan de chauffeurs!

VM
do 9

De leerlingen van 3B gaan naar het verkeerspark voor een theoretische en praktische verkeersles. Meer info krijg je via de agenda van je kind. Dankjewel aan de chauffeurs!

NM
wo 15

Juf Veerle volgt in Balen een vergadering over o.a. het Bike2school-project.

12 uur
vr 17

De leerlingen van 2A en 2B brengen een bezoek aan de bibliotheek in Balen. Het vervoer gebeurt met de bus, georganiseerd door de gemeente.

VM

Er is bewegingsomloop voor de kleuters. Deze gaat door in de turnzaal van de school. Dankjewel aan de chauffeurs van Stotert!

VM/NM

In heel Vlaanderen is er vandaag 'Strapdag': we proberen onze verplaatsingen zoveel mogelijk duurzaam te doen, met de fiets, de step of te voet. Op school zijn er enkele activiteiten in verband met verkeersveiligheid voorzien. Vandaag gaat ook het project 'Bike2school' van start voor de leerlingen van de lagere school. Meer info vind je op https://www.iok.be/scholen/bike2school of op de website van de gemeente onder 'mobiliteit'. De kinderen die een inschrijvingsstrookje binnenbrachten, kregen de nodige info en materialen mee naar huis. Via mail kreeg je ook een stappenplan om de deelname van je kind te registreren. Later instappen in het project kan nog. Je bezorgt dan gewoon het ingevulde strookje aan de school.

za 18

Van harte proficiat aan de kinderen van het 3de leerjaar die vandaag hun Eerste Communie doen. We wensen hen een fijne dag!

16 uur
di 21

De ouderraad vergadert in de refter van de school.

20 uur

De leerlingen van 4B brengen een bezoek aan de bibliotheek in Balen. Het vervoer gebeurt met de bus, georganiseerd door de gemeente.

VM
wo 22

De leerlingen van 4A brengen een bezoek aan de bibliotheek in Balen. Het vervoer gebeurt met de bus, georganiseerd door de gemeente.

VM

Juf Veerle neemt in Mol (Achterbos) deel aan de vergadering van de werkgroep pedagogische studiedag van KOM.

8 uur
do 23

De kleuters van juf Nancy bezoeken in de Kruierie een tentoonstelling van Cas en Kato en leren er alles over gezonde tanden. Het busvervoer wordt geregeld door de gemeente. Er zijn geen kosten bij deze activiteit.

NM

We nemen met de leerlingen van de lagere school deel aan de Scholencross met sportdag op de terreinen van de Bleukens in Balen. Meer info volgt via de agenda. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit.

VM/NM
vr 24

De kleuters van juf Claire/juf Danique bezoeken in de Kruierie een tentoonstelling van Cas en Kato en leren er alles over gezonde tanden. Het busvervoer wordt geregeld door de gemeente. Er zijn geen kosten bij deze activiteit.

VM

De leerlingen van 4AB rijden met de bus naar het Ecocentrum voor een 'Kriebelwandeling' waar ze heel wat leren over 'kriebeldiertjes'. De onkosten voor de bus vallen onder de maximumfactuur. 

VM
za 25

Van harte proficiat aan de ex-zesdeklassers die vandaag gevormd worden. We wensen hen een mooie dag!

16 uur
di 28

De leerlingen van 3A brengen een bezoek aan de bibliotheek in Balen. Het vervoer gebeurt met de bus, georganiseerd door de gemeente.

VM
wo 29

We kunnen weer een startviering houden in de kerk met de leerlingen van de lagere school. We kunnen jammer genoeg nog geen 'derden' uitnodigen voor deze viering. Hopelijk mogen we jullie verwelkomen in onze volgende viering in de kerk. Nog even geduld dus.

do 30

De kleuters van juf Annick/juf Ellen bezoeken in de Kruierie een tentoonstelling van Cas en Kato en leren er alles over gezonde tanden. Het busvervoer wordt geregeld door de gemeente. Er zijn geen kosten bij deze activiteit.

NM

Varia

We verzamelen ook dit schooljaar weer batterijen met Bebat. Maar opgelet! Enkel 'gewone' batterijen (AA, AAA, knoopcellen, ...) mogen nog via de school verzameld worden. Er komen speciale tonnen met een gleuf waar de batterijen doorheen moeten kunnen. Batterij te groot? Dan mag ze niet meer op school verzameld worden! Het inzamelen gebeurt niet meer met plastieken zakjes maar met doosjes. Meer info volgt nog.

We blijven ook plastieken dopjes van drankflessen verzamelen. Deze actie is ten voordele van de opleiding van blindegeleidehonden. Meer info vind je op https://geleidehond.be/help-ons-helpen/dopjesactie.html.

Ook met lege balpennen, vulpotloden, stiften, vulpennen, correctielint, ... kan je nog altijd op school terecht. Houten potloden en kleurpotloden mogen er niet bij! Met deze actie sparen we voor speelplaatsmeubilair.