Activiteiten oktober 2019

di 1

Onze school is jarig: ze wordt 135 jaar! Deze verjaardag vieren we vandaag met allerlei toffe activiteiten! 's Middags genieten alle kinderen van frietjes met een curryworst en een drankje. Jullie hoeven dus voor 's middags geen boterhammen mee te brengen! Feestkleding is niet nodig, want dat is niet zo handig op een springkasteel ...

HD

Juf Joke volgt in Herkenrode een nascholing rond 'Kwartiermakers - leesbevordering op school'.

HD

Er is zwemmen voor de leerlingen van 2AB en 4AB in het zwembad van Mol.

VM
wo 2

We genieten van een lokale vrije dag!

do 3

Juf Veerle volgt in Mol (Achterbos) de directievergadering van KOM.

HD
vr 4

De leerlingen van het 4de leerjaar rijden met de bus naar het Ecocentrum. Ze maken er een 'kriebelwandeling' en leven zich creatief uit in een workshop 'fantasiedieren'. De onkosten voor de bus en de activiteit vallen onder de maximumfactuur.

HD
ma 7

De leerlingen van 1ABC en 2AB trekken naar Pijnven voor een (herfst)boswandeling. Meer info krijg je via de agenda. De onkosten van het busvervoer vallen onder de maximumfactuur.

HD

De leerlingen van 4AB brengen in de voormiddag een bezoek aan het gemeentehuis in Balen. Of er in de namiddag ook een bezoek aan de brandweer kan doorgaan, is op dit moment nog niet duidelijk. Meer info krijg je via de agenda.

VM/NM?
di 8

Er is zwemmen voor de leerlingen van 1ABC en 3AB in het zwembad van Mol.

VM

De schoolraad vergadert in het personeelslokaal op school.

19.30 uur

De leerlingen van het 5de leerjaar varen mee met de milieuboot en leren er alles over 'water'. Ze rijden met de fiets naar Balen waar de boot vertrekt. Er zijn geen onkosten aan deze activiteit.

VM
do 10

Er is zwemmen voor 5AB en 6ABC in het zwembad van Tessenderlo.

VM
vr 11

De kleuters genieten in het Zilvermeer in Mol van een herfstwandeling. De onkosten voor de bus vallen onder de maximumfactuur.

HD
ma 14

Juf Els en meester Jeroen volgen in Retie als vakbondsafgevaardigden een infovergadering van COV.

HD
di 15

Er is zwemmen voor de leerlingen van 2AB en 4AB in het zwembad van Mol.

VM

Er is in Mol (CLB) medisch onderzoek voor de leerlingen van 6A.

VM
wo 16

Juf Ann G. volgt in Vorselaar een nascholing rond 'Dansen, ritme en muziek bij peuters'.

VM
vr 18

Er is bewegingsomloop voor de kleuters van centrum en Stotert. Dankjewel aan de chauffeurs van Stotert voor het vervoer!

VM/NM
za 19

Iedereen is hartelijk welkom in de gezinsviering in de kerk.

18.30 uur
ma 21

De leerlingen van 1ABC en de kleuters van juf Ellen, juf Claire/juf Jente, juf Nancy en juf Annick/juf Bette rijden met de bus naar de Kruierie voor een boeiende show van Technopolis. De onkosten voor de toegang en de bus vallen onder de maximumfactuur.

9.30 uur/13.30 uur
di 22

Er is zwemmen voor de leerlingen van 1ABC en 3AB in het zwembad van Mol.

VM

Er is in Mol (CLB) medisch onderzoek voor de leerlingen van 6B.

VM
do 24

Er is zwemmen voor 5AB en 6ABC in het zwembad van Tessenderlo.

VM

De leerlingen van 5AB en 6ABC rijden met de fiets naar de Kruierie voor een boeiende show van Technopolis. De onkosten voor de toegang vallen onder de maximumfactuur.

NM
vr 25

We wensen iedereen een deugddoende herfstvakantie!

vanaf 15.20 uur

De leerlingen van de lagere school brengen hun eerste rapport mee naar huis.

za 26

De jaarlijkse pillichtentocht gaat door met vertrek aan de lokalen van de Chiro. Dit jaar dus niet op vrijdag, maar op zaterdag!

vanaf 19 uur

Varia

De luizen blijven nu en dan opduiken in verschillende klassen. Om hen te bannen uit onze school, is het belangrijk om regelmatig de haren van je kind te controleren en zo nodig te behandelen. Info vind je op http://www.klasse.be/3517/luizen-uitroeien-in-8-stappen

Dankjewel om hiervoor regelmatig de nodige tijd te nemen ... zo wordt de school wellicht luizenvrij!

 

 

Verkeersveiligheid ...

Is je fiets in orde? De donkere maanden komen eraan: regen, mist, duistere dagen. Zorg ervoor dat je fiets in orde is: bel, reflectoren, verlichting, remmen. Met je helm, je fluohesje en een fiets die in orde is, kan je veilig op pad!

Om nu al te noteren: onze jaarlijkse eetdag gaat door op zondag, 17 november 2019.

Op de website is een rubriek 'Gevonden'. Hier verschijnen regelmatig foto's van gevonden spulletjes. De foto's blijven enkele weken online. Wanneer er geen reactie komt op de foto's, worden de spulletjes in de container van Wereldmissiehulp gedaan.

Koekendoosjes en brooddozen die blijven liggen, komen niet op de foto. Naamloze doosjes blijven enkele weken op de vensterbanken staan (elke klas van 2 tot 6 heeft een eigen vensterbank waar de leerlingen hun doosje tijdens de speeltijd kunnen leggen en het er na de speeltijd weer meenemen) en daarna worden ze opgeruimd.