Inschrijven

Nieuwe inschrijving? Eerst aanmelden!

Alle nieuwe leerlingen die zich voor het schooljaar 2020-2021 willen inschrijven in een Balense kleuterschool of lagere school, moeten zich eerst aanmelden. Deze aanmelding kan gebeuren in maart 2020 via een speciale website. Meer informatie volgt na de kerstvakantie. 

Waarom eerst aanmelden?

Alle scholen bepalen een maximum aantal leerlingen per klas zodat ze op een comfortabele manier kwalitatief onderwijs kunnen bieden. Daardoor kan het zijn dat een school voor sommige klassen nog vrije plaatsen heeft en voor andere klassen volzet is. 

Om te vermijden dat ouders van school naar school moeten lopen om een kind te laten inschrijven, is ervoor gekozen (naar het voorbeeld van de gemeente Mol) om nieuwe leerlingen eerst aan te melden in maart.

Op deze manier krijgen ouders een overzicht in welke school ze hun kind(eren) kunnen inschrijven in mei 2020 (vooraleer de vrije inschrijving in juni start). 

Enkel voor nieuwe leerlingen

Dit nieuwe aanmeldingssysteem geldt enkel voor leerlingen die voor de eerste keer in een  school moeten worden ingeschreven, dus niet voor de leerlingen die al naar school gaan. Alle Balense scholen werken met dit systeem, zowel het gemeentelijk, het vrij als het gemeenschapsonderwijs. 

Het aanmelden geldt dus:

  • voor kinderen geboren in 2018
  • voor kinderen geboren vóór 2018 maar nog nooit ingeschreven in een Balense school
  • wanneer je je kind(eren) wil inschrijven in een andere Balense school (schoolverandering)

Meer informatie over dit aanmeldingssysteem volgt na de kerstvakantie 

  • via de website van de gemeente Balen
  • via de website van de verschillende Balense scholen 
  • via een uitgebreide brochure 

Nog vragen?

Je kan meer informatie terugvinden op de site van de gemeente Balen, of neem contact op met de dienst Onderwijs en Gezin van de gemeente Balen via 014/74 40 69 (tijdens de schooluren) of aanmelden.scholen@balen.be.