Blog van de 1ste graad

Gedichtenspeurtocht tijdens de poëzieweek.

De laatste week van januari is het naar goede traditie poëzieweek. Dit jaar was het thema:
´thuis´. Alle leerlingen van de lagere school namen deel aan de gedichtenspeurtocht. Hiervoor moesten ze 10 gedichten zoeken, in elk gedicht ontbrak een woord. Uit een aantal tips moesten de leerlingen het juiste woord zoeken. Door de 10 juiste woorden in een kruiswoordraadsel in te vullen konden ze de code kraken. Een leuke maar moeilijke opdracht voor de leerlingen van het eerste leerjaar. Gelukkig kwamen de grote jongens en meisjes van het 4de leerjaar ons helpen.

Het 4de leerjaar las voor aan het eerste leerjaar.

De jongens en meisjes van het 4de leerjaar kwamen op bezoek en brachten een Kamishibai mee. Dit verteltheater werd door hen gebruikt om onze leerlingen van het eerste te verwennen met een mooi verhaal. Goed gedaan en dank je wel!

Tutorlezen

Deze maand zijn we gestart met tutorlezen!  Het is o zo leuk om dit te doen!!! Kijk maar ...

Het eerste leerjaar naar het bos.

Op 5 oktober trokken we onder een stralend zonnetje naar het bos in Tessenderlo. Een echte ´herfst´wandeling werd het nog niet maar we vonden toch heel wat herfstvruchten die we mee naar school namen. Enkele dagen later gebruikten we die om onze boswezentjes te knutselen.
Wat waren we trots op het resultaat.

Scholencross 2023

De weergoden waren ons niet goedgezind maar de kinderen van het tweede leerjaar maakten er een superleuke dag van!
Hop met onze beentjes...

Het eerste leerjaar: Uitstapjes einde schooljaar.

Save the best for last. Twee leuke uitstapjes werden nog opgespaard voor het einde van het schooljaar. We gingen op schoolreis naar speelstad en een weekje later maakten we een uitstap naar de Lommelse Sahara en de speeltuin. Enkele sfeerbeelden kan u hieronder bekijken.

Pagina's