Blog van de 2de graad

Naar Hidrodoe met klas 3!💧💦

Op donderdag 18 april zakten we af naar Herentals met de bus. We leerden weer wat meer over de weg van het water, omdat te zuiveren tot kraantjeswater, dat is een hele klus! 
De film in 3D was supertop, we leerden Smos, Drip, Drup en Spetter kennen en mochten verder Hidrodoe verkennen. Allerlei proefjes met water konden we doen en zelfs buiten waren er ook kraampjes om veel bij te leren! Eten konden we in het watercafé, samen aten we gezellig onze boterhammen met een bekertje water of twee. 
Namiddag mochten we nog even spelen en wandelden we nog langs het Hidrodoepad, we hebben ons niet verveeld! 
De zon was van de partij en beleefden zo een fijne en leerzame dag! 
 

 

 

Op bezoek op de boerderij met 3A en 3B 🐮🐄

Op woensdag 6 maart gingen we op bezoek bij de Sint-Jozefhoeve, een melkveebedrijf. We leerden er heel veel bij over de koe en mochten helpen om verschillende koeklusjes te doen. Als afsluiter kregen de kids een beker melk en een wafel. Het was een leuke een leerrijke voormiddag! 

Gedichtenspeurtocht tijdens de poëzieweek.

De laatste week van januari is het naar goede traditie poëzieweek. Dit jaar was het thema:
´thuis´. Alle leerlingen van de lagere school namen deel aan de gedichtenspeurtocht. Hiervoor moesten ze 10 gedichten zoeken, in elk gedicht ontbrak een woord. Uit een aantal tips moesten de leerlingen het juiste woord zoeken. Door de 10 juiste woorden in een kruiswoordraadsel in te vullen konden ze de code kraken. Een leuke maar moeilijke opdracht voor de leerlingen van het eerste leerjaar. Gelukkig kwamen de grote jongens en meisjes van het 4de leerjaar ons helpen.

Het 4de leerjaar las voor aan het eerste leerjaar.

De jongens en meisjes van het 4de leerjaar kwamen op bezoek en brachten een Kamishibai mee. Dit verteltheater werd door hen gebruikt om onze leerlingen van het eerste te verwennen met een mooi verhaal. Goed gedaan en dank je wel!

Carnaval vieren 🤡!

Vandaag werd er goed gevierd op school.... Carnaval werd goed ingezet met zijn allen. De kinderen konden in de voormiddag kiezen uit verschillende activiteiten: knutselen, drama, quiz, sport en spel of gezelschapsspelletjes. Namiddag werden de klassen omgetoverd tot cinemazalen. Het werd een leuke dag voor groot en klein en jong en oud!😎🥳

Het derde leerjaar wenst…

Voor jullie allen heel fijne feestdagen en een prima gezondheid in 2024! 🎄🎅🏼
Vele groetjes van het 3de leerjaar!

Fiere meters en peters!

Eindelijk konden we kennismaken met onze pete- en/of metekindjes van het 2de leerjaar. We kijken er alvast naar uit om hen te helpen, om met hen te spelen, te lezen, ... of om gewoon gezellig samen te zijn!!! 

Goed gestart in 3A en 3B!

De 3de klassers zijn weer gestart, de eerste week van september is al voorbij!

De kinderen beginnen zich al wat thuis te voelen in de nieuwe klasjes bij de nieuwe juf en/of meester.

Er wordt al hard gewerkt en geknutseld.

Onderaan enkele sfeerbeelden!

Pagina's