Blog van de 3de graad

Aquarel van de zee

Enkele leerlingen kozen voor de workshop ‘Aquarel van de zee’. Door korte tekenopdrachtjes leerden we al gauw om gerichter te kijken naar onze omgeving. Boven, op het dakterras van het Duinenhuis, konden we genieten van het mooie uitzicht van de duinen, de zee en het strand. Ten slotte moesten we ditzelfde uitzicht zelf vastleggen in onze tekeningen. Tijdens een sportieve week een rustig en creatief moment waar heel wat leerlingen toch wel van genoten hebben. Kijk maar even mee hoe dat verlopen is...

Voor de laatste keer naar zee...

De week is voorbij gevlogen en dus moesten we ook weer afscheid nemen van het zeetje.
Na een vlotte opruimactie van de slaapkamers en ons verblijf trokken we nog een laatste keer naar het strand. Daar konden we ons nog eens goed uitleven in de duinen, schelpjes rapen of gewoon even rustig uitwaaien!

Keuzeactiviteiten met gids aan het strand

In de voormiddag trokken we in verschillende groepen naar het strand. Sommigen zagen de garnalenvisser aan het werk, anderen gingen met steeknetten door het water op zoek naar kleine zeediertjes.

Na het middageten (macaroni met kaas en hesp, een fruitig taartje als dessert) gingen we zwemmen in Sunparks. Daarna was het tijd voor de laatste voorbereidingen voor de afscheidsavond. Maar eerst mochten we nog genieten van soep, frietjes met stoofvlees en erwtjes of salade van de saladbar en een ijsje als dessert.
We sloten de dag af met spetterende optredens van een aantal vedetten en een mini-dansavondje.

Pagina's